ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ

Επιτυχημένη η συμμετοχή της Green Cola στην Anuga

Επιχειρηματικές συναντήσεις και θερμή ανταπόκριση, στην καρδιά της μεγαλύτερης εμπορικής έκθεσης τροφίμων και ποτών παγκοσμίως

gr1

H Green Cola και η πράσινη πλευρά των αναψυκτικών ταξίδεψαν μέχρι τη Γερμανία στο πλαίσιο της συμμετοχής της στην εμπορική έκθεση Anuga 2019, το Ν.1 γεγονός στη βιομηχανία τροφίμων και ποτών παγκοσμίως. Η έκθεση που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 5 με 9 Οκτωβρίου, συγκέντρωσε 7,590 συμμετοχές εκθετών από 106 χώρες και περισσότερους από 170,000 εμπορικούς επισκέπτες από 201 χώρες συνολικά. Σημειώνεται ότι το ποσοστό συμμετοχής των εκτός Γερμανίας εμπορικών επιχειρήσεων που έλαβαν μέρος στην έκθεση άγγιξε το 90%, επιβεβαιώνοντας ότι, λίγο πριν την συμπλήρωση ενός αιώνα από τη λειτουργία της διοργάνωσης, η Anuga συνεχίζει να παραμένει το σημείο αναφοράς αλλά και η κοινή πλατφόρμα για τους ανθρώπους της βιομηχανίας που έρχονται κοντά για να συνομιλήσουν και να εργαστούν για το μέλλον στο οποίο προσβλέπουν.

Η Green Cola και τα στελέχη της εταιρείας τόσο από την Ελλάδα όσο και από το διεθνές της δίκτυο, βρέθηκαν στον παλμό των εξελίξεων της παγκόσμιας αγοράς τροφίμων και ποτών για πέντε ολόκληρες ημέρες, καλωσορίζοντας παραπάνω από 6000 καταναλωτές στο ειδικά διαμορφωμένο περίπτερό της, πραγματοποιώντας πλήθος επιχειρηματικών συναντήσεων με σημαντικές προοπτικές. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλη η προϊοντική γκάμα της Green Cola & Family συνάντησε μεγάλη αποδοχή τόσο από τους επισκέπτες όσο και από το επιχειρηματικό κοινό, όχι μόνο για την αναζωογονητική και απολαυστική της γεύση, αλλά και για το γεγονός ότι η βάση της δημιουργίας τους στηρίζεται στην ιδέα ενός υγιεινού διατροφικού μοντέλου με τη χρήση φυσικών συστατικών, όπως τα γλυκαντικά από το φυτό stevia, η καφεΐνη από πράσινους κόκκους καφέ, η απουσία ζάχαρης και ασπαρτάμης, η υψηλή περιεκτικότητα σε χυμό και πολλά άλλα χαρακτηριστικά.

Η συμμετοχή της Green Cola για πρώτη φορά στην έκθεση Anuga 2019, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του στρατηγικού πλάνου ανάπτυξης της εταιρείας στην κατεύθυνση της διεθνοποίησής της. Μάλιστα, το πλάνο εξωστρέφειας, βρίσκει αυτή τη στιγμή την Green Cola σε 25 αγορές, ενώ το brand της έχει κατοχυρωθεί συνολικά σε 140, γεγονός που υποδηλώνει την τάση προόδου που θα ακολουθήσει τα επόμενα χρόνια για τις νέες αγορές.

Όπως σημείωσε ο κ. Γιώργος Βενιέρης, Γενικός Διευθυντής της Green Cola, « Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι από τα αποτελέσματα της συμμετοχής μας στην έκθεση Anuga και αυτό γιατί το ενδιαφέρον του εκθεσιακού κοινού αλλά και του επιχειρηματικού κόσμου ήταν πάρα πολύ μεγάλο. Είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με αγοραστές χωρών στις οποίες η Green Cola & Family δεν έχει ακόμη εισέλθει, αλλά και να ενδυναμώσουμε τις επιχειρηματικές σχέσεις που έχουμε αναπτύξει με το υφιστάμενο πελατολόγιό μας. Πρέπει να πούμε ότι η Ελλάδα, στην παρούσα έκθεση, συγκαταλέγεται στο top 10 των χωρών με τις περισσότερες συμμετοχές εκθετών. Αυτό σημαίνει ότι η χώρα μας, μπορεί να παίξει στρατηγικό ρόλο στο μέλλον της βιομηχανίας τροφίμων και ποτών τόσο στον ευρωπαϊκό χάρτη όσο και- γιατί όχι- παγκοσμίως. Η Green Cola είναι ένα παράδειγμα επιχειρηματικής καινοτομίας που άνοιξε το δρόμο σε κάτι που δεν υπήρχε, καταφέρνοντας όχι μόνο να καλύψει το κενό αλλά και να δώσει «πράσινο φως» σε άλλες βιομηχανίες αναψυκτικών να αφουγκραστούν την ίδια ανάγκη. Από τη συμμετοχή μας στην Anuga, επιστρέψαμε με μια πεποίθηση: ότι η Green Cola & Family έχει πολλά περιθώρια ανάπτυξης ακόμη και ότι το ταξίδι της πράσινης πλευράς των αναψυκτικών θα συνεχίσει να μεγαλώνει όλο και περισσότερο.»

gr2

Green Cola’s participation in Anuga 2019 was a big success

Business meetings and networking for the Green Cola team, during its participation in leading food & beverage fair Anuga 2019.

en1

Green Cola was part of the most important food and beverage fair, Anuga 2019, in Cologne, Germany. Anuga food and beverage fair took place between 5 – 9 October, with 7,590 exhibitors from 106 countries and more than 170,000 trade visitors from 201 countries. Most of the participating companies and exhibitors in Anuga were international visitors – 90%, a fact that underlines the global success of the fair. The leading trade event is very close to reaching its hundredth year, as it remains one of the most influential meeting points for the food and beverage industry.

During Anuga 2019, the Green Cola Greece and International teams had the opportunity to be part of this unique 5-day trade fair, where all new, innovative products and internationally pioneering trends are seen for the first time. More than 6,000 visitors came to Green Cola’s custom-made exhibition stand, while at the same time some very important business meetings took place. Most importantly, the Green Cola & Family products were very well received by visitors and traders from all over the world for both their refreshing and enjoyable taste, as well as their innovative recipe. The vision behind the recipe is based on the use of natural ingredients, such as sweeteners from the stevia plant, natural caffeine from green coffee beans, absence of sugar and aspartame, high juice content and many other features, promoting a healthy lifestyle.

Green Cola’s first participation in Anuga trade fair was part of the company’s strategic plan, in order to expand to more international markets. Following the same strategy, Green Cola is already present in 25 countries, whereas the Green Cola brand has already been registered as a trademark in 140 countries.

Mr George Venieris, Green Cola’s GM, stated: ‘’We are very excited about our participation in Anuga 2019 fair since we received a very positive feedback from both trade and business visitors of the fair. We had the opportunity to meet with buyers from countries where Green Cola & Family is not present, as well as strengthen our business relations with our current partners. At this point we must mention that Greece was among the top 10 countries with the most exhibitors. This underlines that our country is key to the future of the food and beverage industry, on European as well as at the International level. Green Cola is an innovative brand, that has created a new product category in the beverage market. Our feeling after our participation in Anuga 2019 is that the company, as well as the brand, will continue their very successful journey in the world.

en2
img_9650

Η στέβια βρίσκεται σήμερα στην Ευρώπη σε τροχιά ανάπτυξης

Για τις προοπτικές της ευρωπαϊκής στέβια τοποθετήθηκε ο Joel Perret, Πρόεδρος της Γαλλικής εταιρείας Stevia Natura, ο οποίος σημείωσε σχετικά ‘η παραγωγή της στέβια στην Ευρώπη σίγουρα δεν έχει ακόμη την πορεία της αντίστοιχης παραγωγής στην Ασία. Εντούτοις, το στοίχημα της ανάπτυξης της στέβια στην Ευρώπη σε επίπεδο παραγωγής είναι πολύ σημαντικό. Πρόκειται για έναν τομέα που δημιουργεί μεγάλο αριθμό θέσεων εργασίας, τονώνει την αγροτική παραγωγή και συνδέει την πρωτογενή παραγωγή με την καινοτομία’.

 

Η Ilanit Kabessa – Επικεφαλής Καινοτομίας, Επιχειρηματικής Ανάπτυξης και Επενδυτικών Σχημάτων της Dole Packaged Food, υπογράμμισε ‘σήμερα το έδαφος είναι πρόσφορο για την ανάπτυξη της στέβια. Υπάρχει μια σημαντική τάση, διεθνώς, για φυσικά προϊόντα, οι νέοι κανονισμοί ευνοούν πλέον την ανάπτυξή της στην Ευρώπη ενώ η βιομηχανία έχει και τη δυνατότητα και τη θέληση να δεχτεί την καινοτομία΄.

 

Ο Γενικός Διευθυντής της Venus Growers, Στέλιος Θεοδουλίδης, υποστήριξε ‘χρειάζεται μελέτη και σχέδιο. Η παραγωγή υψηλού επιπέδου και η ποιότητα στα προϊόντα είναι σίγουρα η βάση αλλά δεν αρκεί από μόνη της. Απαιτείται η μελέτη των αγορών, η ερμηνεία και η πρόβλεψη των διεθνών τάσεων, η δημιουργία προϊόντων που έχουν ευθεία σχέση με τη ζήτηση των καταναλωτών’.

 

Πρέπει να γίνουμε μέρος των μεγάλων ευρωπαϊκών αφηγημάτων, αυτό της υγιεινής διατροφής και αυτό της βιωσιμότητας, έτσι ώστε να δημιουργούμε προϊόντα τα οποία έχουν πραγματικό νόημα για τον καταναλωτή. Πρέπει ταυτόχρονα να εισάγουμε στην παραγωγή την ψηφιακή τεχνολογία και την καινοτομία ως βασικά οχήματα για να βρισκόμαστε στην επόμενη ημέρα’. σημείωσε ο Δρ. Φίλιππος Παπαδόπουλος -Διευθυντής Στρατηγικών Έργων, της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής.

 

Ο Μάνος Ελευθερίου,  VP Business Development της Green Cola υπογράμμισε ότι ‘η επιτυχία της ανάπτυξης της στέβια εξαρτάται άμεσα από τους καταναλωτές. Για να δημιουργηθεί μια σημαντική ζήτηση στην αγορά πρέπει να προτείνουμε προϊόντα που συνδυάζουν   φυσικά συστατικά, απαντώντας  στην απαίτηση του καταναλωτή για υγιεινή διατροφή, με τη γεύση, η οποία πάντοτε θα αποτελεί την προτεραιότητα του καταναλωτή. Και αυτό είναι το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της στέβια’.

Start typing and press Enter to search